Українська вишиванка педагогічних колективів

Автор: admin  |  25 Тра 2012 | розділ: Новини
image011

Сьогодні, 25 травня на центральному майдані  м. Сторожинець  відбулися святкування з нагоди відзначення Дня вишиванки.  Управління освіти  разом з педагогічними колективами м. Сторожинець прийняли участь у святі. Українські вишиванки, барвисті рушники… Вони були і залишаються найважливішими символами нашого народу, супроводжуючи нас впродовж усього життя: від народження аж до самої смерті. 

Люди шанували українську вишивку, бо вірили, що орнаменти, які на ній відтворені, є своєрідним оберегом і захищають від усього злого. Саме з вишивкою пов’язана вся багатовікова історія українського народу: радість і горе, перемоги і поразки, творчі пошуки та сподівання на майбутнє.

Вишивка стала духовним символом українського народу: батьківської оселі та тепла материнських рук.  Орнамент вишивки передавав важливу інформацію про людину, був її своєрідною візитною карткою звідки ця людина походить, якого вона соціального статусу і який її сімейний стан. В орнаменті вишивки втілено український дух, автентичність, мову і пісню.

Залиште коментар:

Останні коментарі

    Рубрики

    Статистика